Concept

Betaal je als reiziger voor het omrijden wanneer je andere passagiers gaat oppikken?

Nee. Je betaalt de voor jouw kortste route. Dit bedrag is vooraf afgesproken en ligt vast.

Er zit een bug in jullie app!

Foutvrije software bestaat helaas niet. Maar we doen ons best om alle bugs uit onze systemen te halen. Als je een bug hebt gevonden, meld hem dan via de feedback knop in de Abel app of mail ons op support@rideabel.com

Hoe ver gaat een reiziger uit de richting voor het ophalen van een andere reiziger?

Jouw aankomsttijd wordt tijdens het boeken aangegeven en ligt vast. Abel koppelt enkel reizigers die eenzelfde richting opgaan. Als je bij Abel boekt, weet dat je de rit mogelijk gaat delen en dat je een klein beetje uit de richting gaat. We zullen ervoor zorgen dat dit niet oncomfortabel is voor jou en je medereiziger, en dat je op de aangegeven aankomsttijd op je bestemming arriveert.

Is Abel legaal?

Absoluut. Onze chauffeurs en voertuigen hebben alle benodigde vergunningen en verzekeringen.

Met hoeveel reizigers kan je een Abel boeken?

Je kunt een Abel met 1, 2 reizigers of een hele auto (tot max 4 reizigers) boeken. Wanneer je met 1 of 2 personen bent, bestaat de kans dat je Abel deelt. In dat geval zullen er maximaal 3 personen (excl. chauffeur) in de auto zitten.

Voor welke telefoons is de Abel app beschikbaar?

Abel is beschikbaar voor zowel iPhone (iOS 9 en hoger) als Android (4.4 en hoger).

Waarom zou ik een Abel nemen als ik ook met de fiets kan?

Pak de fiets wanneer het kan: het is duurzaam, goedkoop en brengt je van deur tot deur. Soms is het alleen niet zo snel, comfortabel of veilig. Kies daarom voor Abel als het regent, het koud is, je wat verder weg moet, het laat is, je bagage bij je hebt of als je naar Schiphol moet.

Waarom zou ik met anderen willen reizen?

Door je Abel te delen met anderen wordt je rit niet alleen goedkoper, maar is de kans groot dat je rit verandert in een bijzondere ervaring.

Wat is Abel?

Abel is een taxi service die je comfortabel, voordelig en duurzaam van deur tot deur brengt en tegelijkertijd bijzondere ontmoetingen mogelijk maakt. Bij Abel boek je namelijk een stoel, niet een hele auto. Zo ontstaat er de optie je rit te delen met andere passagiers. Hierdoor is je rit niet alleen erg betaalbaar, maar ook een stuk gezelliger!

Wat zijn de toekomstplannen van Abel?

We zijn op dit moment alleen beschikbaar in gemeente Amsterdam. Uiteraard zijn de plannen groot, maar alles stap voor stap.

Wat zijn jullie openingstijden?

Je kan een Abel boeken van 7u00 ’s ochtends tot 01u30 ’s nachts, alle dagen van de week. Op vrijdag en zaterdag rijden we langer door en kun je Abel boeken tot 04u00 ’s nachts.

Wie is de eigenaar van Abel?

Abel is een zelfstandig bedrijf. Transdev Nederland (eigenaar van oa. Connexxion) is onze investeerder.

Wie werken bij Abel?

Op dit moment werken we met een klein team achter de schermen. We worden hierbij ondersteund door de diensten van Code&Coding. Ook de IT afdeling van Connexxion helpt een handje. We zijn altijd op zoek naar goede mensen, voor meer informatie neem je contact met ons op via ‘Contact’.

Boeken

Als ik een rit inplan, ben ik er dan gegarandeerd van een rit?

Wanneer je een rit inplant, bevestig je de ritboeking dus je bent inderdaad verzekerd van een rit. Wanneer een chauffeur verhinderd is vanwege een ongeval, zal de rit worden geannuleerd en zullen wij ons best doen je alsnog op tijd te vervoeren.

Als we apart van elkaar boeken, komen we dan wel bij elkaar in de auto?

Ons algoritme houdt geen rekening met bekenden uit je netwerk. Het kan daarom zo zijn dat jullie door verschillende voertuigen worden opgehaald als dat volgens ons algoritme efficiënter is. Als je samen wilt reizen, boek dan in één keer vanaf de zelfde ophaallocatie.

Hoe kan de heenreis een andere prijs hebben dan terugreis?

Het kan voorkomen dat de ritprijs van de heen- en terugreis iets afwijkt. Dit heeft ermee te maken dat de heen- en terugweg niet overal gelijk is. Denk aan eenrichtingsverkeer of rotondes die een kwart of driekwart rond gereden worden.

Hoe kan ik een promocode toevoegen in de Abel app?

Als je een promocode hebt ontvangen kun je deze voor het boeken van je rit toevoegen in de app. Als je op de drie streepjes links bovenin klikt ontvouwt zich een menu waar je op ‘Promoties’ kunt klikken. Als je dit doet kom je in een nieuw scherm waar je op ‘Mijn kortingen’ kunt klikken, daar vind je een veld waar je de promocode kunt invoeren. De app past deze code dan (afhankelijk van de instellingen die bij de code horen) automatisch toe op je eerstvolgende rit. Je kan ook een promocode toevoegen tijdens de laatste stap bij het boeken van je rit.

Hoe kan ik een rit inplannen?

Klik in de app links boven op de 3 streepjes. Er ontvouwt zich dan een menu waar je kan klikken op ‘boeken’. Je komt dan op een scherm waar je je afhaal- en ophaallocatie aangeeft. Daarna kies je voor hoeveel personen je een Abel wilt boeken en of je bagage hebt. In het volgende scherm kan je de rit inplannen door de gewenste datum en het gewenste tijdstip in te vullen.

Hoe ver kan ik een rit vooruit plannen?

Je kan een rit inplannen tot een maand voor het ophaaltijdvak.

Hoe wordt de volgorde van in- en uitstappen bepaald?

De planning is gebaseerd op o.a. flexibiliteit van tijd en vertrek- en aankomstlocatie van alle reizigers. Dit zorgt voor een optimale planning, ook in volgorde van ritten.

Hoeveel kost het om een rit in te plannen?

Een geplande rit kost evenveel als een normale rit bij Abel. Tijdens je boeking wordt je exacte ritprijs weergegeven, dit is jouw definitieve prijs. Je komt achteraf dus niet voor verrassingen te staan.

Ik heb niet via de app geboekt, maar wil wel mee met Abel. Kan dat?

Je kunt Abel enkel boeken via de app.

Ik wil met meer dan 4 personen reizen, kan dat ook?

Absoluut, maar niet in één voertuig. Abel neemt een maximum van 4 passagiers mee per voertuig.

Ik wil op voorhand (bijv. een dag van te voren) Abel boeken, kan dat?

Je kan in de app ritten vanaf 2 uur vooruit boeken.

Kan ik een Abel ook op straat aanhouden?

Je kan een Abel enkel via de app boeken.

Kan ik meerdere ritten inplannen?

Ja, dit kan je doen door in het scherm ‘mijn ritten’ rechtsboven op + te klikken of door weer naar ‘boeken’ te gaan.

Kan ik mijn baby meebrengen in Abel?

Dat is uiteraard geen probleem. Wanneer je een taxi neemt met een kind jonger dan 3 jaar, is het niet verplicht om een kinderzitje te gebruiken. Echter raden wij het sterk aan om een kinderzitje (of een Maxi Cosi) te gebruiken voor je eigen veiligheid.  Al onze auto’s zijn voorzien van een isofix aansluiting, waarmee het  kinderzitje veilig kan worden vastgeklikt. Wanneer je je baby in een kinderzitje wilt meebrengen, boek dan 2 stoelen in Abel; een voor de baby en een stoel voor jezelf.

Kan ik mijn ingeplande rit wijzigen?

Je kan momenteel alleen nog je rit annuleren en vervolgens opnieuw boeken.

Kan ik ook zonder andere passagiers reizen?

Zeker. Boek in dat geval een heel voertuig in plaats van voor 1 of 2 personen.

Krijg ik nog een herinnering als ik een rit vooruit heb geboekt, op de dag van de rit zelf?

We sturen 1 dag en 1 uur van tevoren een push-notificatie met een reminder voor je geplande rit.

Waar kan ik een Abel boeken?

Je kunt Abel boeken in de volgende gebieden:
– Amsterdam (postcodes 1000-1109, incl. Amsterdam-Zuidoost en Driemond)
– Diemen (postcodes 1110-1113)
– Ouder-Amstel (postcodes 1114-1115 en 1190-1191, incl. Amsterdam Duivendrecht, Duivendrecht en Ouderkerk)
– Schiphol (postcodes 1117-1118)
– Schiphol-Rijk (postcode 1119)
– Badhoevedorp (postcodes 1170-1171)
– Lijnden (postcode 1175)
– De Hoek en een klein gedeelte van Hoofddorp (postcode 2132)
– Amstelveen (postcodes 1180-1189)
– Weesp (postcodes 1380-1384)

Waar kan ik mijn ingeplande ritten zien?

Als je in de app links boven op de 3 streepjes klikt, ontvouwt zich een menu. In dat menu kies je voor ‘mijn ritten’. In dit scherm zie je al je ingeplande ritten en als je rechtsboven op ‘afgerond’ klikt, kan je ook al je gemaakte ritten terugzien.

Waarom hanteren jullie hogere prijzen tijdens feestdagen?

In de taxi CAO is opgenomen dat op erkende feestdagen, voor elk gewerkt uur een compensatie uur moet worden gegeven. Omdat we graag onze chauffeurs eerlijk willen belonen, maar ook graag ritten mogelijk willen maken voor jou verhogen we op de erkende feestdagen tijdelijk de ritprijzen.

Waarom is Abel zoveel goedkoper dan gewone taxi’s?

Abel is zoveel goedkoper, omdat we jouw rit kunnen combineren met die van andere reizigers en de auto hierdoor beter bezet kan worden. Zo verdelen we de kosten van de chauffeurs, voertuigen, brandstof en verzekeringen over meer reizigers, zodat je per reis goedkoper uit bent.

Waarom wordt de promocode die ik invoer niet geaccepteerd?

De promocodes kan je invoeren in de promotiesectie voordat je een rit boekt of tijdens het boeken van je rit bij de laatste stap. Dat een promocode niet wordt geaccepteerd kan liggen aan het feit dat het een promocode voor eerste gebruikers is, dat de promocode niet helemaal goed is ingevoerd of dat je jouw persoonlijke promocode invoert. Je kunt wel je ‘persoonlijke’ promocode aan bekenden geven die nog geen gebruik maken van Abel. In dat geval ontvang je allebei een gratis rit.

Waarom wordt er als ik mijn creditcard heb geregistreerd een reservering gemaakt door Adyen?

Dat is een reservering om te controleren of je creditcard bestaat. Er wordt niks afgeschreven: binnen 7 dagen vervalt de reservering van €0,00. Adyen wordt vermeldt, omdat dit de partij is die voor ons het betalingsverkeer regelt. Wanneer je een AMEX creditcard registreert, wordt er tijdelijk €1,00 gereserveerd. Ook deze komt binnen 7 dagen te vervallen.

Waarom wordt mijn huisnummer niet herkend in de ‘ autocomplete’ functie in de app?

We gebruiken Google Places voor autocomplete. Vaak helpt het als je achter je adres met huisnummer “, Amsterdam” typt

Wat als ik een geplande rit wil annuleren?

Je kan je ingeplande rit kosteloos annuleren tot 2 uur voor het geplande ophaaltijdvak. Als je een rit hebt gepland die zal plaatsvinden binnen 2 uur na het boeken, dan kan je tot 2 minuten na het boeken kosteloos annuleren daarna betaal je 70% van de overeengekomen prijs met een maximumbedrag van €5. Als je een promocode hebt gebruikt, wordt deze gebruikt om de annuleringskosten mee te betalen.

Wat kost een rit met Abel?

Je betaalt € 2,50 per persoon voor een opstap en € 1 tot € 2 per kilometer, afhankelijk van hoeveel haast je hebt. Als je met meer dan 2 personen bent, boek je een volledige auto voor € 7,50 per opstap voor 3 tot 4 max personen. Tijdens je boeking wordt je exacte ritprijs weergegeven, dit is jouw definitieve prijs. Je komt achteraf dus niet voor verrassingen te staan.

Welke gegevens willen jullie van mij hebben en wat doen jullie hiermee?

Als je gebruik maakt van onze App en onze diensten, registreren we voor een goede werking ervan de volgende persoonsgegevens van je: je naam, email, telefoon en postadres, geslacht, geboortedatum, betaalmethode & creditcard. Voorop staat dat wij je persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met de eisen die de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) stelt. Deze gegevens worden opgeslagen in het klantensysteem van Abel en gebruikt om onze diensten en producten aan je te kunnen leveren binnen de daarvoor geldende voorwaarden.

Instappen

Hoe lang wacht de chauffeur als ik er nog niet ben?

De chauffeur zal je bellen als je niet klaar staat wanneer hij arriveert. Omdat we ook aan andere reizigers ook ophaal- en afleverbeloften hebben gedaan, kan de chauffeur na één minuut besluiten door te rijden. De rit wordt dan door hem geannuleerd. Hier zijn voor jou kosten aan zijn verbonden. Als de chauffeur zelf te laat is (dus ná het ophaaltijdvak arriveert), brengen we geen kosten bij je in rekening.

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

In de app kan je tijdens het boeken aangeven of je bagage meeneemt. Je kan aangeven of je een kleine koffer meeneemt (max. grootte 55 cm x 35 cm x 25 cm) of dat je een grote koffer (max. 90 cm x 72 cm x 45 cm). De kosten voor het meebrengen van een kleine koffer zijn € 1 en voor een grote koffer € 3.

Ik wil graag instappen op Schiphol, waar moet ik gaan staan om opgehaald te worden?

Indien je wilt worden opgehaald bij Schiphol, ga dan naar Vertrekhal 2. De Abel chauffeur staat buiten op je te wachten bij de tijdelijke parkeerplek.

Kan ik een huisdier of hulphond meenemen?

Een hulphond mag mee, maar moet wel op de grond zitten en niet op de bank of stoel. De chauffeur kan eisen dat andere huisdieren verpakt zijn in tas of bench die maximaal 47x73x34cm is.

De rit

Hoe gaan jullie om met ongewenst gedrag van een medereiziger?

Onze chauffeurs proberen je reis zo veilig en comfortabel mogelijk te maken. Bij ontoelaatbaar gedrag van een passagier zal de chauffeur hem of haar verzoeken het voertuig te verlaten. Ook wordt er melding gemaakt aan ons team, zodat de reiziger vervolgens zou kunnen worden uitgesloten van onze dienstverlening.

Hoe garanderen jullie dat ik op tijd wordt opgehaald en volgens de afgesproken tijd op plaats van bestemming ben?

We houden rekening met de verwachte drukte op straat en nemen in de planning ook een veiligheidsmarge. Toch kan het verkeer soms onvoorspelbaar zijn, wat tot onvoorziene vertraging leidt. Garanties kunnen we daarom niet geven, maar we doen ons uiterste best om je zo snel mogelijk op je bestemming te krijgen.

Delen van de rit

Hoe voorkom ik dat we tijdens mijn rit omrijden om een andere passagier op te halen?

We rijden niet om tijdens je rit wanneer je een volledig voertuig boekt: er past immers niemand meer bij. We rijden direct en zonder omwegen naar je bestemming.

Na de rit

Hoe gaan jullie om met annuleringen?

Je kan je ingeplande rit kosteloos annuleren tot 2 uur voor het ophaaltijdvak. Als je een rit hebt gepland die zal plaatsvinden binnen 2 uur na het boeken, dan kan je tot 2 minuten na het boeken kosteloos annuleren daarna betaal je 70% van de overeengekomen prijs met een maximumbedrag van €5. Als je een promocode hebt gebruikt, wordt deze gebruikt om de annuleringskosten mee te betalen. Deze promocode is dan gebruikt. Als de chauffeur te laat is (dus ná het ophaaltijdvak arriveert), kun je annuleren en brengen we geen kosten bij je in rekening.

Ik heb een tip of klacht. Waar kan ik die kwijt?

In de app is het eenvoudig om terugkoppeling te geven, positief en negatief. Wij nemen alle feedback serieus en zullen er zo snel mogelijk op anticiperen.

Ik wil graag een fooi geven aan de chauffeur, mag dat?

Wanneer je enthousiast bent over een chauffeur en je hem buiten een positieve beoordeling ook een fooi wilt geven, is dat uiteraard mogelijk. Je zult dit cash moeten verrekenen met hem.

Ik zou graag met dezelfde chauffeur willen als de vorige keer, kan dat?

Omdat wij altijd zoeken naar een optimale planning om zoveel mogelijk reizigers te bedienen, is het niet mogelijk om dezelfde chauffeur te boeken. Gelukkig zijn alle Abel chauffeurs top! Laat je verrassen!

Kunnen we de rekening onderling delen?

De rekening wordt afgeschreven bij degene die de boeking geplaatst heeft. Als je de rekening wil delen zal je dit zelf moeten regelen.

Organisatie

Hoe weet ik dat de chauffeurs een eerlijk inkomen krijgen?

Hoe meer ritten er worden geboekt, hoe beter wij ritten kunnen combineren. Combineren van ritten is zowel goed voor de reiziger (want het maakt mogelijk dat we een lage prijs kunnen bieden) als voor de chauffeur (want een betere bezetting van de stoelen in zijn voertuig en daarmee meer omzet).

Ik zie ook voertuigen rondrijden die niet gebrand zijn, zijn die wel van jullie?

Al onze voertuigen hebben in ieder geval het Abel-logo herkenbaar op de zijkant.

Maken jullie alleen maar gebruik van elektrische voertuigen?

Ja, elektrisch vervoer is de toekomst. Buiten dat het goed is voor het milieu, rijdt het zeer plezierig.

Zijn jullie chauffeurs ZZP’er?

We hebben zowel chauffeurs die in dienstverband rijden bij onze franchisenemers, als chauffeurs die ondernemer zijn. Sommige van deze ondernemers werken gezamenlijk uit één juridische entiteit, anderen zelfstandig als ZZP’er.