Veelgestelde vragen

Ik heb laatst nog iets verloren in de taxi van Abel? Hoe kan ik dit terug krijgen?

Wat vervelend dat je iets hebt laten liggen in een taxi van Abel! Stuur ons voor 22 december 2017 een bericht via support@rideabel.com met een omschrijving van wat je hebt laten liggen. Dan gaan wij tussen de gevonden voorwerpen kijken of we iets gevonden hebben. Zo ja, dan zullen we je informeren.

Ik moet nog geld betalen aan Abel. Hoe kan ik dit doen?

Wanneer je Abel nog een bedrag verschuldigd bent, krijg je vanzelf een mail met een betaalverzoek. Dat verzoek kan ook komen nadat Abel definitief gestopt is. In geval van vragen, kun je altijd even contact opnemen met team Abel via support@rideabel.com.

Ik moet nog geld retour krijgen van Abel. Hoe krijg ik mijn geld terug?

Wanneer jij nog recht hebt op een retourbedrag van Abel, stuur dan een bericht naar support@rideabel.com met je vraag/verzoek en dan zal er spoedig op worden gereageerd door team Abel.

Is Abel failliet?

Nee, Abel is niet failliet. Om Abel als operationeel bedrijf in Amsterdam verder te laten groeien zijn grote investeringen nodig. Onze aandeelhouder Transdev kiest er echter voor om verder te investeren in het technologisch platform dat onder Abel ligt, en niet meer in Abel zelf. Wij respecteren deze keuze die meer in lijn is met de lange termijnstrategie van het bedrijf. Helaas heeft dat tot gevolg dat Abel nu dus in Amsterdam stopt.

Kun je mijn klantaccount verwijderen?

Vanuit privacy wetgeving geldt dat de persoonsgegevens die niet meer benodigd zijn, verwijderd moeten worden. Dit geldt ook voor jouw klantaccount. Wij zullen jouw klantaccount dan ook niet bewaren. Een aantal gegevens zullen wij echter nog even moeten bewaren in verband met de fiscale bewaartermijn voor facturatie, klantenservice en/of audit. Per 31 januari 2018 zal jouw klantaccount worden verwijderd.

Tot wanneer kan ik de klantenservice bereiken?

Je kunt team Abel nog bereiken per mail via support@rideabel.com tot 22 december 2017. Daarna zal de klantenservice van Abel worden afgesloten maar kun je voor eventuele vragen deze stellen via abel-support@transdev.nl tot uiterlijk 31 januari 2018.

Tot wanneer kan ik een Abel boeken?

Abel blijft beschikbaar tot en met aankomende vrijdag 1 december 2017. Daarna zal het niet meer mogelijk zijn om een rit te boeken.

Waarom stopt Abel?

Met het stoppen van Abel, wordt de dienst niet langer aangeboden in gemeente Amsterdam & Schiphol, maar zal het concept van Abel met de achterliggende systemen wel verder in andere lokale gemeentes worden toegepast.
Abel is opgezet met een investering vanuit aandeelhouder Transdev, waarbij we de ruimte hebben gekregen om Abel uit te laten groeien tot het succesvolle concept wat er nu staat. Niet alleen in Amsterdam, maar inmiddels ook in Amerika (onder de naam Hart Hyperlink), in Australië (onder de naam Transdev Link) en dichter bij huis in Arnhem/Nijmegen onder de naam Breng flex opereren we op het hetzelfde technologisch platform.
Om Abel als operationeel bedrijf in Amsterdam verder te laten groeien zijn grote investeringen nodig. Onze aandeelhouder Transdev kiest er echter voor om verder te investeren in het technologisch platform dat onder Abel ligt, en niet meer in Abel zelf. Wij respecteren deze keuze die meer in lijn is met de lange termijnstrategie van het bedrijf. Helaas heeft dat tot gevolg dat Abel nu dus in Amsterdam stopt.

Wat gaat er met de medewerkers van Abel gebeuren (HQ & chauffeurs)

Helaas zullen we de chauffeurs van Abel per zaterdag 2 december geen werk meer kunnen bieden. Het merendeel van onze chauffeurs werkte voor Abel via een uitzendbureau. In samenspraak met de uitzendburau’s zal er gekeken worden dat zij zo snel mogelijk ingezet kunnen worden bij een ander bedrijf. Voor de zelfstandige chauffeurs die voor Abel reden, begeleiden wij ze zo goed als mogelijk om snel ergens anders aan de slag te kunnen door ze te voorzien van aanbevelingsbrieven en waar mogelijk een introductie te geven bij andere taxi instanties. Ook voor het hoofdkantoor personeel zullen we zorgdragen dat de overgang naar een nieuwe baan zo voorspoedig mogelijk kan worden gefaciliteerd.

Wat gebeurt er met de ritten die ik vooraf had ingepland?

Ritten die je hebt ingepland met geplande pickup vóór zaterdag 2 december, zullen gewoon worden uitgevoerd. Wanneer je ritten hebt ingepland na die datum, zullen de ritten niet meer worden gereden. Wij zullen deze ritten gaan annuleren, waarna eventuele reserveringen van je geselecteerde betaalmethode komen te vervallen.

Wat gebeurt er met mijn klantgegevens?

Vanuit privacy wetgeving geldt dat de persoonsgegevens die niet meer benodigd zijn, verwijderd moeten worden. Dit geldt ook voor jouw klantaccount. In verband met de fiscale bewaartermijn voor facturatie, klantenservice en/of audit wordt jouw account verwijderd, maar enkele nog noodzakelijke gegevens worden bewaard tot 1 december 2022. Per 31 januari 2018 zal jouw klantaccount worden verwijderd.

Wat gebeurt er met mijn promocodes die ik nog tegoed heb?

Promocodes die je nog niet hebt gebruikt kun je nog inzetten tot en met vrijdag 1 december 2017. Na die datum kun je helaas geen aanspraak meer maken op de promocode.

Wat moet ik doen met de Abel app?

De Abel app zal per zaterdag 2 december a.s. op inactief worden gezet. Dat houdt in dat je geen ritten meer kunt boeken, maar wel nog inzage hebt in je ritgeschiedenis. Indien je dat wenst, kun je de Abel app van je telefoon verwijderen. Mocht je na het verwijderen van de app inzage willen in gegevens zoals je ritgeschiedenis (bijvoorbeeld omdat je dit moet bewaren voor de fiscus), raden wij je aan spoedig contact op te nemen met onze klantenservice via support@rideabel.com (voor 22 december 2017). Wij zullen je dan voorzien van de benodigde informatie. Daarna zal de klantenservice van Abel worden afgesloten maar kun je voor eventuele vragen deze stellen via abel-support@transdev.nl (voor 31 jan 2018).